Nu har vi kommit till en av dom viktigaste förberedelserna. Vi ska nämligen göra julglöggen.
Som bas tar jag ett vin i vår bästa klass. Eller om jag ska vara ärlig så är det vinet som vi själva producerade för några år sen. Jag fick ju en vinstock när jag fyllde 50. Den stog där mot ladugårdsväggen i många år. Det blev några vindruvor, så vi kunnde känna att det var inget vi ville äta. Sen kom sommaren 2021, busken/stocken var helt nedlusad med frukt.
Lotta som är smålänska kunnde inte låta det förkommas så det gjordes vin. Mycket vin. Det blev en jädra massa flaskor som vi inte ville dricka upp, så dom har legat i källaren och bidat sin tid.
Nu kom deras chans. Jag hällde försiktgt upp,så ingen bottensats kom med. Sen lite eget "hittepå" glöggkryddor och Lars goda honung.
Det blev en glögg som blev så god att Lotta ville prova den om och om igen. Men några flaskor kunnde jag rädda. Den kommer att serveras både naturell och en variant för "elderly people" som är mer anpassad till dessa människors erfarenhet.
Denna bryggd kommer att börja serveras i Tandö på julafton och har som ni förstår en begränsad tillgång. Så det gäller att vara på plats för att ta del av detta mästerverk.