Luciadagen skriver jag för att inte nämna veckodag och 13 tillsammans i fall någon är skrockfull.
När jag ändå nämner Lucia, så är jag väldigt besviken på henne. Vare sig hon själv eller följet kom förbi Tandö ( vi vill ha bättring till nästa år).
Lotta forsätter att baka kakor. Idag blev det kolasnitt. Sen har hon lagt in sill. Den nya smaken för i år är Enbärssill med en touch av gin. De vanliga sorterna till jul är lök- och lingon-sill.
För er som vill lägga in sill så är knepet att 1-2-3-lagen ska vara:
1 del ättika,
3 delar vatten
4 delar socker.
Vad man kryddar med är upp till var och en. Men lök, lagerblad, kryddnejlika och krossad vit och kryddpeppar hör till grunden.
Själv har jag varit i slöjden i dag och tillverkat en julklapp. Till vem kommer kanske fram senare.
Som nu lite mer erfaren "bloggare" (jag är ju inne på andra veckan) så vet jag att det är viktigt att lägga ut vad man äter.
Så idag blev det Pytt i panna la Tandö med soligt ägg och rödbetor.
Dä dö, som en Ôskötte skulle säje.
Framåt kvällen så är vi bjudna till Näbbgården på mat och sen drar vi kanske vidare till Skiers inn, som har Luciapub med trubaduren Jimmi Törnlind.